Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul a bombardat Siria după ce o dronă s-a prăbuşit peste o şcoală din oraşul israelian Eilat

Israelul a bombardat Siria vineri în zori, ca răspuns la o dronă ce s-a prăbuşit peste o şcoală în staţiunea israeliană Eilat (sud), a anunţat armata israeliană, informează AFP.

"Ca răspuns la o dronă provenită din Siria care a lovit o şcoală în Eilat, forţele de apărare israeliene au bombardat organizaţia care a întreprins atacul", a anunţat armata într-un comunicat şi pe platforma X (fostă Twitter), fără a preciza numele acestei organizaţii.

Israelul "pune pe seama regimului sirian responsabilitatea pentru orice act terorist ce ar proveni de pe teritoriul său (sirian)", a adăugat armata.

O dronă a lovit o școală din Eilat

O dronă de origine necunoscută a căzut joi peste o şcoală în staţiunea balneară Eilat de la Marea Roşie, în sudul Israelului, fără a face victime, a anunţat armata israeliană.

Armata a anunţat de asemenea că îşi "continuă operaţiunile pentru distrugerea infrastructurilor mişcării teroriste Hezbollah în Liban".

"Avioane de vânătoare au lovit ţinte ale Hezbollah pe teritoriul libanez ca ripostă la tiruri spre Israel în timpul zilei", a precizat armata.

În timpul serii, armata israeliană a anunţat de asemenea că a interceptat o rachetă deasupra Mării Roşii cu sistemul de apărare antirachetă Arrow 3.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE