Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Irene, primul administrator de bloc virtual din România, generat cu Inteligența Artificială: ”Voi avea grijă ca viața să fie frumoasă și fără birocrație”

Apartamentele inteligente, construite cu facilități care în urmă cu 10 ani păreau de domeniul science-fiction, vor avea și administratori de bloc virtuali, generați cu Inteligența Artificială.

Irene este primul astfel de administrator de bloc din România. Va începe lucrul chiar de astăzi.

Irene, administrator de bloc virtual: Numele meu este Irene. Sunt asistentul tău virtual și voi avea grijă ca viața să fie frumoasă și fără birocrație în cadrul ansamblului. Îmi poți spune administrator de bloc, dar fără fond de rulment și salariu.

Irene le va comunica locatarilor tot ce trebuie să cunoască despre facturi, costuri de întreținere

Irene urmează să se ocupe de o parte dintre problemele administrative ale locatarilor.

Edi Baicu, arhitect: Va fi o parte integrată din managmentul administrației complexului. Complexul are mai multe clădiri. Implicit, va fi nevoită să comunice către toată lumea. Rolul este de a comunica. Ea va comunica locatarilor tot ce aceștia trebuie să cunoască despre facturile lunare, despre costurile de întreținere, despre contextul în care se află clădirea din punct de vedere al administrației sezoniere. Poate facilita legătura cu partenerii noștri. Implicit, prin a asigura legătura cu call center-ul lor. Pentru asigurări medicale, pentru programările la SPA. Practic, facilitează comunicarea.

Unde vom interacționa cu Irene și cum funcționează

Edi Baicu, arhitect: Online vom interacționa cu ea. Prima dată o vom întâlni în hol, în recepțiile complexului unde ne va primi cu ”Bună dimineața” la prima oră și ”Bună seara” la ultima oră. Vrem să o integrăm inclusiv în lifturi. După aceea, în fiecare reședință, ea va fi digital, prin intermediul unui comunicat. Îl accesezi, îi dai play, iar ea îți comunică. Ulterior, prin call center, va avea posibilitatea de a adăuga anumite informații la solicitarea ta.

Casele viitorului aduc foarte multe beneficii. Un altfel de administrator de bloc generat cu ajutorul Inteligenței Artificiale va ușura viața locatarilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE