Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ion Iliescu riscă să rămână fără titlul de revoluționar

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ion Iliescu ar putea rămâne fără titlul de revoluționar. Secretariatul de Stat pentru Revoluționari, structură subordonată Guvernului, a decis să ceară în justiție retragerea certificatului atribuit fostului președinte al României.

Decizia, care trebuie confirmată de instanța de contencios adminstrativ, a fost luată în cadrul unei ședințe din 31 mai.

Potrivit documentului, Ion Iliescu ar fi deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie.

Dacă îi va fi ridicat titlul de revoluționar, fostul președinte va rămâne fără mai multe beneficii. Printre altele, va pierde prioritatea la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de stat, dar și accesul gratuit la tratamente, medicamente și consultații în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale.

În schimb, Ion Iliescu își va păstra beneficiile oferite unui fost șef de stat.

Distribuie

Taguri