Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații puternice în Paris după ploile torențiale. Mai multe stații de metrou și drumuri, invadate de apă

Parisul a fost lovit de o furtună puternică, după mai multe săptămâni de temperaturi caniculare. Cel puțin opt stații de metrou din capitala Franței au fost închise, după ce au fost invadate ape din cauza ploilor torențiale. De asemenea, vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră în apropierea Turnului Eiffel.

A plouat torențial marți seara în Paris, vizat de un cod galben de vreme rea. Sistemul de canalizare nu a făcut față volumului uriaș de apă, motiv pentru care mai multe străzi din ”Orașul Luminilor” au fost inundate.

Cel puțin opt stații de metrou au fost închise temporar după ce au fost invadate de ape.

De asemenea, linia spre aeroportul Orly (OrlyVal) a fost afectată din cauza ploii torențiale, potrivit publicației Thelocal.fr.

Potrivit meteorologilor francezi, vârful a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră în apropierea Turnului Eiffel.

Franța s-a confruntat cu ploi torențiale, după ce mai multe săptămâni a fost afectată de una dinte cele mai grave secete din ultimii 60 de ani. Mai multe râuri secat, iar zeci de localități au rămas fără apă.

De asemenea, o furtună puternică s-a abătut marți seară și asupra orașului Marseille și a regiunii sale metropolitane, vântul atinge viteze la rafală de aproape 150 de kilometri pe oră. Meteorologii francezi spun că a fost înregistrat cel mai ridicat nivel de precipitații în zona localității Puéchabon de lângă Montpellier, 97 de milimetri pe oră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE