Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații puternice în județul Argeș. Străzi din mai multe orașe și comune, inclusiv Piteștiul, au fost acoperite de apă

Inundații puternice în județul Argeș, zonă aflată sub cod portocaliu de furtună. Străzi din mai multe orașe și comune, inclusiv Piteștiul, au fost acoperite de apă.

Șuvoaiele au intrat în gospodării, iar, în unele locuri mai grav afectate, inclusiv în casele oamenilor.

Mai multe tronsoane de drum județean sunt impracticabile

Mai mult, anumite tronsoane de drum județean sunt, în acest moment, impracticabile. Pentru că plouă abundent de mai bine de două ore, iar apa ajunge în localități de pe versanți, intervenția pompierilor este îngreunată.

„În momentul de față am întâmpinat un număr mare de solicitări în orașul Ștefănești, în comuna Stâlpeni, în localitatea Dărmănești, în municipiul Pitești și mai avem o zonă, Clucereasa. Situațiile diferă de la caz la caz. De exemplu, am întâmpinat o situație în care apa nu a putut fi evacuată, pentru că era într-o cantitate foarte mare, dar, de asemenea, am întâmpinat și alte situații în care, din cauza faptului că apa se scurge de pe dealuri, degeaba am intervenit să o evacuăm, pentru că o sa se strângă alta și în situațiile de genul acesta am preferat să mergem la alte solicitări, pe care să le rezolvăm, după care ne-am întors la solicitările inițiale”, a declarat Isabela Petre, purtător de cuvânt ISU Argeș, la Euronews Romania.

Sunt alocate peste 42 de cadre militare

Întrebat care sunt efectivele de pompieri care au fost trimise în teritoriu, purtătorul de cuvânt a explicat că „în momentul de față sunt alocate peste 42 de cadre militare ca intervin”.

„În sprijin avem și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Se intervine pentru evacuarea apei din toate aceste locații. Ba mai mult, avem și case, subsoluri de case inundate, mai exact avem două în orașul Ștefănești și o casă în municipiul Pitești. Fiind intervenția în dinamică se tot acumulează numărul de intervenții, avem peste 12 la număr, care au fost și soluționate. Noi suntem mobilizați în permanență pentru ajutorarea cetățenilor. Sunt ploi abundente căzute în scurt timp”, a mai declarat Isabela Petre.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că până în momentul de față nu au fost înregistrate victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE