Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întâlnire Putin - Erdogan în Kazakhstan pentru posibile negocieri de pace în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească, joi, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdoğan în marja summitului regional din Kazakhstan. Kremlinul se așteaptă ca liderul de la Ankara să-i facă lui Putin o propunere de mediere a conflictului din Ucraina.

Potrivit The Guardian, Yuri Ușako, un consilier prezidențial de la Kremlin, a afirmat miercuri că președintele turc ar putea face propuneri de pace, dând de înțeles că „ne așteaptă o discuție utilă și foarte interesantă”.

„Mulți spun că turcii sunt pregătiți să vină cu alte inițiative în contextul soluționării conflictului ucrainean. Există informații în presă că partea turcă va prezenta argumente specifice în acest acest sens. Nu exclud ca Erdogan să abordeze activ acest subiect în timpul întrevederii de la Astana. Așadar, ne așteaptă o discuție foarte interesantă și, sper eu, utilă”, a afirmat oficialul rus.

Președintele rus Vladimir Putin a ajuns încă de miercuri seară la Astana, capitala Kazakhstanului, unde va participa la summitul Conferinţei privind interacţiunea şi măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA), conform agenției ruse Tass.

Reprezentanții statelor care compun 90% din teritoriul Asiei participă la summitul CICA. Vor fi prezenți lideri din 27 de țări, inclusiv Rusia, Azerbaidjan, Irak, Iran, Kazahstan, Qatar, Kîrgîzstan, Palestina, Tadjikistan, Turcia și Uzbekistan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE