Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Îngrijorări în SUA cu privire la o nouă „amenințare spațială” din partea Rusiei. Kremlinul ar încerca să plaseze o armă nucleară în spațiu

Rusia dezvoltă o capacitate militară spațială despre care membrii Congresului american spun că sunt îngrijorați că ar putea reprezenta o amenințare semnificativă la adresa securității Statelor Unite și a aliaților săi, potrivit The Washington Post.

Natura exactă a sistemului nu este clară, dar presa de peste Ocean vorbește despre o potențială armă nucleară pe care Kremlinul vrea să o plaseze în spațiu. Un oficial american s-a referit la acesta ca fiind "o nouă capacitate militară spațială". Unii oficiali au fost alarmați după ce au examinat miercuri informații clasificate și au avertizat asupra unor consecințe grave.

Guvernul rus a încercat recent să dezvolte arme anti-satelit, potrivit unui oficial american. Experții și-au exprimat îngrijorarea că o națiune ar putea detona o armă nucleară în spațiu pentru a interfera cu sateliții prin emiterea de radiații. În 2021, Moscova a lansat o rachetă care a distrus un satelit propriu din perioada sovietică.

Îngrijorările oficialilor americani au venit după ce un membru important al Congresului - Michael R. Turner - a îndemnat legislatorii americani să examineze mai multe informații clasificate despre „o amenințare gravă la adresa securității naționale”. Michael R. Turner, președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, nu a specificat natura amenințării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE