Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU: India va deveni cea mai populată țară din lume, peste China. Populația lumii crește, dar ritmul încetinește

Populația lumii va ajunge, în câteva luni, la cifra de opt miliarde de locuitori. Potrivit ONU, noul nivel va fi atins la 15 noiembrie, iar India va deveni cea mai populată țară și va depăși China pe parcursul anului viitor.

Noul raport al ONU a fost lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Populației. Noua bornă demografică globală "este un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră. Este un moment pentru a reflecta asupra domeniilor în care nu ne respectăm încă angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții", a declarat secretarul general ONU.

Potrivit lui, aceasta este o ocazie de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile.

Populația lumii crește, însă ritmul încetinește

Populaţia mondială continuă să crească, însă ritmul încetineşte, arată raportul ONU. "În 2020, rata de creştere a populaţiei globale a scăzut sub 1% pe an pentru prima dată după 1950", se arată în raport, potrivit Agerpres.

O rată a naşterilor mai scăzută înseamnă o populaţie mai îmbătrânită şi o proporţie mai mare de populaţie aflată la vârsta la care are nevoie de asistenţă. Acest lucru va fi afectat de asemenea de o creştere a speranţei de viaţă de la 72,8 în 2019 la 77,2 în 2050, estimează ONU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE