Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incident armat în Franța, la est de Paris. Un om a murit și mai mulți au fost răniți

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite grav în timpul unui incident armat în oraşul Sevran din Seine-Saint-Denis, un departament sărac la est de Paris, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Incidentul s-a petrecut vineri în jurul orei 23:45, au precizat autorităţile judiciare. Când poliţia a ajuns la faţa locului, patru persoane rănite erau căzute la pământ, a declarat pentru AFP o sursă din poliţie.

În ciuda intervenţiei serviciilor de urgenţă, o persoană a fost declarată decedată la faţa locului la câteva minute după incidentul armat. Ceilalţi trei răniţi, ale căror pronosticuri vitale erau grave, au fost evacuaţi către diferite spitale din regiunea pariziană. În cursul nopţii, alţi trei răniţi prin împuşcare au fost internaţi.

Atacul a avut loc într-o parcare

Potrivit primelor informaţii, doi indivizi au ajuns într-o parcare cu un autoturism Peugeot 5008. Pasagerul a coborât din vehicul apoi a tras de mai multe ori înainte de a fugi, a precizat sursa din poliţie.

Nu au avut loc arestări sâmbătă dimineaţa devreme.

A fost deschisă o anchetă pentru crimă cu premeditare de către o bandă organizată şi tentativă de crimă cu premeditare de către o bandă organizată. Ancheta a fost încredinţată brigăzii penale a poliţiei judiciare din Paris, a declarat procuratura pentru AFP.

Primarul din Sevran, Stephane Blanchet, a declarat că incidentul armat a avut loc într-o parcare din apropierea unui cămin cultural. ''Nu trebuie să ne ascundem: este cu certitudine o reglare de conturi având legătură cu traficul de droguri'', a reacţionat alesul, contactat telefonic de AFP.

"Trebuie să facem ordine şi să intervenim în profunzime pentru a eradica traficul", a adăugat el, deplângând faptul că "brutele care trag cu muniţie reală nu ascultă apelurile la calm".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE