Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe forumul de la Davos. Liderii mondiali caută soluții la criza energetică și cea sanitară

În Elveția începe Forumul Economic Mondial, care are loc în stațiunea Davos. O reuniune care în 2023 se desfășoară într-un context geopolitic si economic complex. Liderii mondiali vor căuta soluții pentru o lume fragmentată de crize și conflicte.

Orașul elvețian Davos va găzdui un număr record de șefi de stat și de guvern – 52. De asemenea, aproape 600 de directori generali vor fi prezenți la reuniunea anuală din Alpi. Cu toții sunt chemați să aducă rezolvări la mulțimea de probleme din lumea de astăzi, inclusiv pentru criza din domeniul energetic.

Borge Brende, președintele Forumului Economic Mondial: „Nu există nicio îndoială că cea de-a 53-a reuniune anuală de la Davos va avea loc în cel mai complex context geopolitic și geo-economic din ultimele decenii. Atât de multe sunt în joc. Cum putem evita o recesiune globală, creșterea prețurilor la energie și alimente. Și, de asemenea, cum să evităm cu adevărat amplificarea în continuare a crizei globale”.

Asia, un subiect important de discuție

La Forumul de la Davos, anul acesta Asia va fi unul dintre subiectele importante în discuții. Este așteptată o importantă delegație la nivel înalt din China, țară care se confruntă cu un reviriment al pandemiei de Covid-19. Vor fi prezenți și președinții din Coreea de Sud și Filipine. Provocarea pentru toți va fi găsirea de soluții reale și posibile, într-o lume care caută rezolvări rapide pe termen scurt.

Klaus Schwab, fondator, președinte executiv al forumului de la Davos: „Iată-ne la începutul noului an, privind în perspectivă spre viitorul nostru caracterizat de crize multiple fără precedent și, chiar mai rău, acele crize economice, de mediu, sociale și geopolitice converg și se confundă creând un viitor extrem de schimbător și incert”.

Există încă unele necunoscute privind numele participanților. Unele delegații au cerut ca acestae să nu fie făcute publice din motive de securitate. De exemplu, se știe doar că din China și Ucraina vin delegații la nivel înalt. Statele Unite vor fi reprezentate de înalți oficiali ai administrației Biden, inclusiv trimisul prezidențial pentru climă John Kerry și directorul serviciului național de informații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE