Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe Australian Open. Primul turneu de Grand Slam are un buget de premii record

În această noapte începe Australian Open, primul turneu de mare Slam al anului.

În lipsa Simonei Halep, care încă își așteaptă verdictul în cazul de dopaj, dar și în lipsa altor jucătoare importante precum Naomi Osaka sau Paula Badosa, cinci jucătoare din România sunt gata să înceapă un turneu extrem de important.

Ce adversare vor avea cele cinci jucătoare din România

România participă cu cinci jucătoare la Australian Open, după ce Gabriela Ruse, Irina Bara, Gabriela Lee şi Alexandra Cadanţu-Ignatik au eşuat în calificări.

  • Irina Begu are o adversară de ultimă oră, pe Elizabeth Mandlik (SUA, 129) modificare anunțată cu doar câteva ore până la începutul competiției.
  • Sorana Cîrstea (32 ani, 43 WTA) o va înfrunta în prima rundă la Melbourne pe incomoda jucătoare kazahă Iulia Putinţeva (28 ani, 51 WTA), în faţa căreia a pierdut trei din cele cinci meciuri directe. Putinţeva are ascendentul ultimelor două dueluri, câştigate în 2018 (Istanbul) şi 2019 (Nurnberg), transmite Agerpres.
  • Ana Bogdan (30 ani, 61 WTA) va primi replica maghiarei Anna Bondar (25 ani, 79 WTA), pe care a învins-o în 2019, în primul tur la Istanbul, cu 2-6, 6-3, 6-3.
  • Jaqueline Cristian (24 ani, 143 WTA) va avea una dintre cele mai dificile adversare, americanca Jessica Pegula (28 ani), numărul 3 mondial, aceasta fiind prima lor confruntare.
  • Patricia Ţig (28 ani), aflată pe locul 790 în lume (clasament protejat), va avea un meci dificil cu chinezoaica Shuai Zhang (33 ani, 24 WTA), cap de serie numărul 23.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu o va întâlni în primul tur pe cehoaica Marie Bouzkova, a 25-a pe lista capilor de serie, în timp ce britanica de origine română Emma Răducanu o va înfrunta pe germanca Tamara Korpatsch.

Buget de premii record la Australian Open

Este o ediție a Australian Open cu un buget de premiere record, de 52,8 de milioane de dolari.

Câștigătorul va primi 2 milioane de dolari, iar finalistul 1,1 milioane de dolari. În turul I se vor acorda 73 de mii de dolari se fiecărui jucător.

Meciurile încep duminică noaptea spre luni (16 ianuarie) și se încheie pe 29 ianuarie.

Djokovic este marele favorit la câştigarea Australian Open, recunoaşte Nadal

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (2 ATP), deţinătorul trofeului Australian Open, recunoaşte că sârbul Novak Djokovic este marele favorit la câştigarea trofeului în acest an, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Djokovic a obţinut rezultate foarte bune la sfârşitul anului trecut şi a început cu victorii în acest sezon. Australian Open este un turneu care a avut întotdeauna succes pentru el. Anul acesta cred că el este marele favorit”, a spus Nadal.

Djokovic, în prezent locul 5 ATP, de nouă ori câştigător la Melbourne, este pe un trend ascendent, marcat în special de victoria recentă la turneul de la Adelaide International 1, după victoria din finala cu americanul Sebastian Korda, 6-7 (8/10), 7-6 (7/3), 6-4. Sârbul a acuzat, însă, mici probleme musculare la nivelul ischio-jambianului.

La rândul său, Nadaș a suferit două eşecuri în United Cup, o competiţie mixtă pe echipe, mai întâi împotriva nr. 12 mondial, Cameron Norrie, pentru primul său meci al anului, apoi împotriva lui Alex de Minaur.

Nadal, deţinătorul recordului de Grand Slam-uri (22), a recunoscut că pleacă cu şansa a doua, şi se aşteaptă la un meci greu încă din primul tur, contra britanicului Jack Draper, ocupantul locului 40 în clasamentul ATP.

„Probabil voi avea una dintre cele mai dificile prime runde posibile”, a spus Rafael Nadal, în vârstă de 36 de ani.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE