Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu de proporții în Craiova. 26 de apartamente au ars aproape în totalitate

Un incendiu violent a izbucnit în mansarda unui bloc din Craiova, joi dimineața. Mai multe autospeciale intervin pentru a stinge flăcările care s-au extins către clădirea alăturată.

Zeci de persoane au reușit să evacueze în siguranță, însă o femeie a suferit un atac de panică și a fost transportată pentru îngrijiri medicale. Un locatar are arsuri la nivelul mâninilor și va fi transportat la spital, informează ISU Dolj.

07/09/2023 , 14:02

26 de apartamente au ars aproape în totalitate

Un număr de 26 de apartamente din trei blocuri din municipiul Craiova au ars aproape în totalitate în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţa, la mansarda unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă, focul extinzându-se ulterior la încă două blocuri din apropiere, potrivit Agerpres.

Potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, în cele trei blocuri afectate de incendiu erau 184 de apartamente şi garsoniere, iar în zonele de mansardă erau 26 de locuinţe care au fost afectate aproape în totalitate.

"După ce vom finaliza acţiunile de intervenţie, de căutare-salvare şi stingere, vom proceda şi la celelalte acţiuni de cercetare a locului şi verificare pentru a ne asigura că toate pericolele au fost înlăturate. De asemenea, urmează să fie stabilită cauza incendiului", a declarat şeful ISU Dolj, Bogdan Vlăduţoiu.

Potrivit prefectului judeţului Dolj, Dan Diaconu, din cele trei blocuri au fost evacuate sau s-au autoevacuat în jur de 80 de persoane, din care două au suferit arsuri minore la nivelul mâinilor.

Știrea inițială

„În acest moment se intervine cu cinci autospeciale de lucru cu apa si spuna o autoscara si un echipaj SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la un bloc de locuinte din cartier Craiovita str. Aristzzita Romanescu. Situatia este in dinamica fortele se suplimenteza cu o autospeciala de lucru la inaltime”, arată ISU Dolj.

Echipele de pompieri au solicitat sprijin suplimentar pentru a face față situației. Cauza exactă a izbucnirii incendiului nu este încă cunoscută și o anchetă este în desfășurare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE