Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă un pod din Neamț s-a surpat. Autoritățile au impus restricții de trafic

Încă un pod din județul Neamț pare că se prăbușește, de această dată în comuna Poiana Teiului. Pompierii din județ au intervenit pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăți din structura construcției.

Din imagini se vede un crater care a apărut chiar în mijlocul podului. Pentru a evita ca cineva să fie rănit, trecătorii s-au grăbit să pună o creangă acolo unde asfaltul s-a surpat.

„Pompierii de la Garda 2 de intervenţie Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăţi din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna Poiana Teiului, în zona intersecţiei spre Mănăstirea Petru Vodă”, anunţă, luni seară, ISU Neamţ.

Centrul Infotrafic a precizat că incidentul a survenit la kilometrul 8+600 metri.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza surpării carosabilului pe un pod pe DN 15B Târgu Neamţ – Poiana Largului, la kilometrul 8+600 metri, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone”, a transmis Centrul Infotrafic.

„Direcția de specialitate din CNAIR, conform fișei postului, periodic, din șase în șase luni, este obligată să facă expertize pe poduri și podețe. Aceste expertize duc la lucrări, de multe ori. Sunt necesare lucrările, deși provoacă disconfort. Această perioadă a anului este cea mai bună pentru a face aceste lucrări. Am luat legătura cu cei de la CNAIR și știu că s-a intervenit și am imagini de la fața locului, dar acel pod, din păcate, este tranzitat de autovehicule care depășesc tonajul permis. Le-am cerut de la ISCTR să verifice. Există restricții pe care nu le respectă nimeni”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Euronews Romania.

Podul fusese reabilitat în urmă cu puțin timp și era una dintre țintele foarte promovate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

La începutul lunii iunie, o persoană a fost rănită după ce podul de la Luțca de peste Siret, din județul Neamț s-a prăbușit. Podul abia fusese reabilitat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE