Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă o reprezentantă a Congresului SUA sfidează China printr-o vizită în Taiwan

Încă un reprezentant al Statelor Unite ajunge în Taiwan, după ce vizita șefei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în insulă a amplificat tensiunile cu China.

Senatoarea americană Marsha Blackburn, membră a comisiilor pentru comerţ şi pentru serviciile militare ale Senatului SUA, a sosit joi la Taipei cu un avion militar, transmite Agerpres.

Este a treia vizită din această lună în Taiwan a unor membri ai Congresului Statelor Unite, în ciuda reacţiei dure a Beijingului, care consideră insula o parte a Chinei.

Drumul a fost deschis de preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, iar după o săptămână au ajuns în Taiwan încă cinci membri ai legislativului de la Washington.

China a reacţionat prin efectuarea mai multor exerciţii militare în apropierea Taiwanului, inclusiv cu lansarea pentru prima oară a unor rachete balistice pe deasupra oraşului Taipei, şi prin întreruperea mai multor legături cu SUA, printre care dialogul direct între forţele armate şi tratativele privind schimbările climatice.

Statele Unite nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwanul şi recunosc oficial principiul unei singure Chine, cu guvernul la Beijing, însă şi-au asumat obligaţia legală de a le asigura forţelor taiwaneze mijloace de autoapărare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE