Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În timp ce rușii atacau Kiev, Herson și Harkov, ucrainenii bombardau o bază militară din Crimeea

Ucrainenii continuă să atace Crimeea, considerat un bastion-cheie al rușilor, care, dacă ar pierde această zonă strategică, ar însemna pierderea războiului, după cum spun specialiștii. În această peninsulă, care este ocupată de ruși din 2014, armata ucraineană a reușit o nouă lovitură de proporții.

În timp ce Rusia ataca Kiev, Herson și Harkov cu drone, consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gerashchenko, a dezvăluit că Serviciul de Securitate și Forțele Navale ale Ucrainei ttocmai au lovit aerodromul militar Saki, din Crimeea.

Baza militară Saki, din Crimeea, atacată de ucraineni

"SBU și Marina ucraineană au lansat un atac de amploare asupra aerodromului militar Saki. Pe aerodrom erau cel puțin 12 avioane de luptă Suhoi Su-24 și Su-30 și sisteme antiaeriene Panțîr. Tot acolo se afla o bază de antrenament pentru operatorii de drone Mojaher, utilizată de ruși pentru coordonarea loviturilor aeriene și pentru atacuri. Loviturile date de SBU și de Marină și-au atins țintele și au provocat daune serioase echipamentelor. Au fost utilizate drone pentru a deruta apărarea rusă, iar apoi au fost lansate rachete Neptun", a precizat Anton Geraschchenko, pe rețelele de socializare.

Aerodromul Saki a mai fost lovit de ucraineni în august 2022. Rachetele Neptun, folosite la acest atac, sunt fabricate chiar în Ucraina și au fost folosite, în aprilie 2022, și la distrugerea crucișătorului Moskva, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră.

Acea lovitură a fost considerată de o importanță extrem de mare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE