Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În China a fost declarată stare de vigilență medicală

China a declarat azi stare de vigilență din cauza unui val de boli respiratorii care s-a răspândit în școlile și spitalele țării. Potrivit Reuters, China se confruntă cu o creștere a bolilor respiratorii în momentul în care intră în primul sezon complet de iarnă. Această epidemie este prima de când s-au ridicat restricțiile stricte legate de COVID-19 în decembrie anul trecut.

Cele mai frecvente cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor sunt în nordul țării, în Beijing și în provincia Liaoning. În aceste zone spitalele avertizează că sunt suprasolicitate și se înregistrează așteptări lungi ale pacienților pentru tratatment.

Autoritățile de la Beijing  au avertizat că infecția bacteriană denumită Mycoplasma pneumoniae se va extinde în viitor în mai multe zone de pe teritoriul chinez.  Medicii chinezi au tras un nou semnal de alarmă, avertizând riscului unei reveniri a infecțiilor cu COVID.

Situația medical din China a intrat în centrul atenției săptămâna aceasta, când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut oficialilor de la Beijing mai multe informații despre grupurile de pneumonie nediagnosticată la copii, pentru a fi incluse în Programului de Monitorizare a Bolilor Emergente (ProMED).  

Amintim că între China și OMS apărut numeroase disensiuni și polemici cu privire la lipsa de transparență a autorităților de la Beijing cu privire la raportarea celor mai timpurii cazuri de COVID-19 care au apărut în orașul central Wuhan la sfârșitul anului 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE