Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În an electoral, Bucureștiul se transformă în șantier. Unde va fi afectat traficul din cauza marilor lucrări de infrastructură

Anul super electoral 2024 vine la pachet cu lucrări de infrastructură începute în mare grabă. Bucureștiul, de exemplu, se va transforma într-un mare șantier din cauza lucrărilor de reabilitare a celor 50 de kilometri de linii de tramvai și a lucrărilor de înlocuire a rețelei de termoficare, care vor continua și anul acesta.

În anul electoral 2024, Primăria Capitalei deschide șantiere și continuă lucrări începute

Cea mai importantă lucrare de infrastructură care va începe în 2024 în București vizează reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai, care se află într-o stare avansată de degradare. Și asta pentru că nu s-au făcut lucrări de reabilitare de aproape cinci decenii. Lucrările pentru primii 25 de kilometri, care au fost împărțiți în 12 loturi, vor începe în primăvară.

Cel mai mare este lotul 1, este și cel mai valoros. Investiția se ridică la aproape 900 de milioane de lei. Lucrările vor afecta traficul de pe Bulevardele Theodor Pallady, 1 decembrie, Basarabia, Corneliu Coposu și Calea Călărașilor. Practic, vor fi lucrări în toate zonele din București, iar acest lucru va duce, inevitabil, și la restricții de circulație. În plus, călătorii vor fi preluați de autobuze. Lucrările ar trebui să fie gata în cel mult 18 luni.

În ceea ce privește lucrările de înlocuire a celor 210 km de rețea principală de termoficare, ele au început anul trecut și ar trebui să fie gata anul acesta. Vorbim despre o investiție de 260 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Lucrările sunt împărțite în cinci loturi. Vor fi lucrări pe următoarele străzi: Șoseaua Mihai Bravu, Calea Griviței, Turda, Splaiul Independenței, Bulevardul Vasile Milea, Șoseaua Grozăvești și altele.

O altă lucrare care are termen de finalizare 2024 vizează lucrările de pe Podul Grant, care au început în toamna anului trecut și care au afectat grav traficul din zonă. Promisiunea primarului Nicușor Dan este că lucrările la linia de tramvai și la benzile principale de circulație dinspre Crângași spre Turda, unde sunt acum restricții de circulație, vor fi gata în martie. Pentru restul lucrărilor, care vizează bretelele și zona de sub pod, termenul este anul 2025.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE