Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În 2024 Occidentul se va confrunta cu o intensificare a atacurilor cibernetice

În 2024 va avea loc o creștere a atacurilor cibernetice. Potrivit unei analize a publicației americană The Wall Street Journal, grupuri de hackerI, coordonați de China și de Rusia, exploatează erori în lanțul de aprovizionare cu tehnologie pentru a intra în rețelele corporative din Occident, în special din Statele Unite. În 2023 companiile americane au făcut față cu greu unor amenințări extrem de serioase la adresa securității lor cibernetice. Ele au fost obligate să investească mai mulți bani pentru  sisteme din ce în ce mai performante de apărare cibernetică, în timp ce se confruntau cu bugete strânse și o piață a muncii mai restrânsă. Cheltuielile cibernetice ca procent din cheltuielile totale pentru tehnologia informației au crescut în 2023 și se așteaptă să continue creșterea în 2024.

Potrivit analiștilor în citați de The Wall Street Journal, anul 2024 va însemna o intensificare a atacurilor cibernetice la nivel global, unele mult mai puternice și mai sofisticate decât cele din 2023. Ei au estimate că atât adversarii geopolitici ai Occidentului (Rusia, China, Iran, Coreea de Nord), cât și infractorii cibernetici obișnuiți vor intensifica atacurile asupra companiilor americane pentru a fura informații și a perturba afacerile. Oficiali americani consider că cele mai intense atacuri din 2024 vor fi cele de tip în ransomware.

Ransomware-ul este un tip de software rău intenționat sau malwarecare amenință o victimă, distrugând sau blocându-i accesul la date sau sisteme critice până când se plătește o răscumpărare. Pe scena internațională  cibernetică în 2024 vor apărea noi tulpini de malware, iar hacker coordonați de China și de Rusia vor intensifica activitățile lor de penetrare a rețelelor corporative. Idustriile comerțului și ale serviciilor medicale – ținte preferate ale hackerilor – vor primi ajutor financiar și tactic în 2024 prevăzutt de noile programe de cyberdefense ale administrației Joe Biden. Operațiunile de hacking care deteriorează echipamentele tehnologice sau distrug datele critice sunt costisitoare. Publicația americană apreciază că anul 2023 a fost un an record în cee ace privește atacurile cibernetice împotriva spitalelor americane.  Companiile de asistență medicală, de servicii financiare și farmaceutice au avut cele mai mari costuri de răspuns la asemenea atacuri cibernetice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE