Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ilya Yashin, critic al Kremlinului, a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare

Ilya Yashin a fost condamnat la opt ani și jumătate de închisoare după ce a criticat războiul purtat de Kremlin în Ucraina.

Ilya Yashin a fost acuzat de răspândirea de informații false despre armată, o nouă infracțiune adăugată la dreptul penal al țării după ce Rusia a început războiul în februarie.

Acuzațiile se referă la un livestream de pe Youtube și făceau referire la uciderea ucrainenilor din Bucha, potrivit Euronews. În timpul procesului său, Yashin a precizat că a citat surse oficiale rusești, precum și declarații ucrainene, pentru a oferi publicului său și puncte de vedere obiective.

Ilya Yashin spune că procesul a fost fabricat

În timp ce verdictul său a fost citit la tribunalul din Moscova, susținătorii săi de afară și-au exprimat furia față de această decizie.

El a fost unul dintre puținii critici proeminenți ai Kremlinului care au rămas în Rusia în timpul represiunii împotriva disidenților.

Ilya Yashin a denunțat procesul său ca fiind fabricat și motivat politic, dar că închisoarea nu-l va împiedica să continue să spună ceea ce el consideră a fi adevărul.

„Cu această sentință isterică, autoritățile vor să ne sperie pe toți, dar aceasta arată efectiv slăbiciunea lor”, a spus Yashin într-o declarație prin intermediul avocaților săi, după ce judecătorul a pronunțat sentința.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE