Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Iga Swiatek a câștigat a patra oară turneul de la Roland Garros

Poloneza Iga Swiatek a obţinut, sâmbătă, al patrulea său titlu în turneul de la Roland Garros, după o finală împotriva italiencei Jasmine Paolini.

08/06/2024 , 17:35

Iga Swiatek a câștigat turneul de la Roland Garros

Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, a învins-o pe Jasmine Paolini, locul 15 mondial, cu 6-2, 6-1.

Poloneza a împlinit de curând 23 de ani. Ea a mai câştigat turneul de la Roland Garros în 2020, 2022 şi 2023 şi are în palmares şi o victorie la US Open, în 2022.

La ediţia din acest an a turneului din capitala Franţei, ea a fost în mare dificultate în turul al doilea în faţa japonezei Naomi Osaka, fost lider mondial.


Știrea inițială:

Iga Swiatek - Jasmine Paolini, în marea finală de la Roland Garros

Liderul mondial Iga Swiatek și Jasmine Paolini (locul 15 WTA) s-au calificat în marea finală de la Roland Garros. În semifinale, poloneza a eliminat-o pe americanca Coco Gauff cu 6-2, 6-4, la fel ca în 2022, numai că atunci a avut loc în finală acest duel.

Iga Swiatek este deținătoarea titlurilor la Roland Garros în 2020, 2022 și 2023, în timp ce Gauff a fost campioană la US Open 2023.

În cealaltă semifinală, Jasmine Paolini a trecut de rusoaica de 17 ani Mirra Andreeva (38 WTA), scor 6-3, 6-1. Italianca în vârstă de 28 de ani de află pentru prima dată într-o finală de grand slam.

Swiatek și Paoloni s-au mai întâlnit de două ori: în optimile turneului de la Praga 2018 și în primul tur de la US Open 2022. De fiecare dată s-a impus poloneza în vârstă de 23 de ani, în două seturi.

Interesant este că italianca Jasmine Paolini are și origini poloneze și vorbește această limbă foarte bine. Tatăl ei este italian, iar mama are origini din Ghana și Polonia. Jasmine Paolini este specialistă pe zgură, având în vedere că a jucat de mică pe această suprafață, o lungă perioadă de timp. Ea nu a jucat pe alt teren până în adolescență.

"Cred că prima dată când am jucat într-un turneu pe hard a fost poate când aveam 14 ani. Înainte, poate că am exersat de câteva ori la Centrul Național de Tenis pe hard. În Italia este un pic mai bine acum, dar înainte, în regiunea noastră din Toscana, nu prea existau terenuri pe hard", a declarat Paolini, în podcastul WTA Insider.

Performanța este cu atât mai mare pentru Paolini cu cât ea este calificată și în finala de dublu, alături de Sara Errani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE