Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surpriză la Roland Garros. Daniil Medvedev, eliminat în optimi. La feminin, Rybakina a câștigat "derby-ul" cu Svitolina

Dacă, până la faza optimilor de la Roland Garros, nu prea au fost surprize și 12 din 13 favoriți s-au calificat, meciul Daniil Medvedev - Alex De Minaur a însemnat o surpriză. Rusul Medvedev (28 de ani), ocupantul locului 5 mondial, a spus adio competiției, după a pierdut în patru seturi în fața australianului de pe locul 11 ATP, scor 4-6, 6-2, 6-1, 6-3.

Medvedev, eliminat de De Minaur, în optimi la Roland Garros

Rusul era al cincilea favorit al competiției pariziene, în timp ce australianul în vârstă de 25 de ani era al 11-lea.

După această performanță, De Minaur a devenit primul australian care ajunge în sferturi la Roland Garros, după 20 de ani. Succesul australianului era greu de anticipat de specialiști, mai ales că, la meciurile directe cu Medvedev, el era în dezavantaj, 2-6. Cu acest ultim rezulta, De Minaur a obținut al treilea succes în 9 confruntări directe cu rusul.

Odată cu eliminarea în optimi, Medvedev ratează șansa de a-și egala cea mai bună participare pe zgura pariziană, acolo unde a ajuns în sferturi în 2021. Anul trecut, el s-a oprit chiar în primul tur, la fel ca în alți patru ani. Tot anul trecut, el a declarat că urăște zgura.

De cealaltă parte, De Minaur și-a egalat cea mai bună performanță la turneele de Grand Slam, prezența în sferturi. El a mai jucat în sferturi la US Open 2020.

Faptul că l-a învins pe Medvedev înseamnă prima victorie a lui De Minaur într-un turneu de Grand Slam împotriva unui adversar din top 5 mondial.

  • În meciul cu Medvedev, De Minaur a reușit 51 de lovituri câștigătoare, în timp ce Medvedev a făcut 42 de erori neforțate.
  • Daniil Medvedev a câștigat US Open în 2021.

În sferturile de finală de la Roland Garros, De Minaur va întâlni câștigătorul duelului Alexander Zverev (cap de serie 4) - Holger Rune (cap de serie 13).

Rybakina, în sferturi la Roland Garros

În competiția feminină de la Roland Garros, Elena Rybakina (24 de ani, locul 4 WTA) a câștigat derby-ul cu ucraineanca Elina Svitolina (29 de ani, locul 19 WTA), scor 6-4, 6-3 și a ajuns pentru a doua oară în sferturi la openul de la Paris. Fosta campioană de la Wimbledon 2022 nu a pierdut niciun set până acum la această competiție.

În sferturi, jucătoarea din Kazakhstan o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini (28 de ani, locul 12 WTA).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE