Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros, deși se calificase în sferturi. Iga Swiatek a spulberat o campioană de la Wimbledon

Liderul mondial Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros, după ce s-a calificat în sferturi, în urma succesului cu argentinianul Francisco Cerundolo, scor 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros

După investigațiile medicale, sârbul a aflat că are o fisură la meniscul medial drept, așa că nu mai poate continua turneul pe care l-a câștigat de trei ori (2016, 2021 și 2023). E adevărat că Djokovic a jucat, în interval de trei zile, două meciuri-maraton, iar vârsta sa, de 37 de ani, își spune cuvântul.

Anunțul privind retragerea a fost făcut chiar de la organizatorii de la Roland Garros.

Djokovic ar fi trebuit să joace cu Casper Ruud, astfel că norvegianul "a urcat" în semifinalele openului de la Paris.

Acest abandon îl va costa pe Djokovic și locul 1 în clasamentul mondial, pe care îl va pierde începând de luni, 10 iunie.

Timpul de recuperare variază de la câteva săptămâni până la câteva luni, așa că rămâne de văzut dacă Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon, care începe în mai puțin de o lună (1 - 14 iulie).

  • Novak Djokovic are 24 de titluri de Grand Slam în carieră.

Iga Swiatek s-a calificat în semifinale la Roland Garros

La feminin, liderul mondial și actuala campioană Iga Swiatek continuă forma de zile mari în care se află. În 63 de minute, jucătoarea din Polonia a trecut cu un impresionant 6-0, 6-2 de Marketa Vondrousova, nimeni alta decât campioana în exercițiu de la Wimbledon. Swiatek a avut 25 de lovituri câștigătoare și 10 erori neforțate.

În semifinale, Swiatek o va întâlni pe Coco Gauff, locul 3 WTA și campioana actuală de la US Open. La meciurile directe, Swiatek o conduce pe Gauff cu 10-1.

  • Swiatek a mai câștigat Roland Garros în 2020, 2022 și 2023. Ea mai are în palmares și un trofeu la US Open.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE