Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iarnă blândă și în următoarele patru săptămâni. Zonele în care va ninge

Iarna blândă continuă și în următoarele patru săptămâni, anunță meteorologii. Potrivit prognozei, zăpadă va fi doar în zona montană înaltă. Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. În zona de sud, ele vor ajunge până la 15 grade Celsius.

Diana Giurgiu, meteorlog ANM: „Minimele și ele vor fi cuprinse undeva intre -3 și 5 grade , mai scăzute în momentu în care și cerul se mai degajă de nori.

Iar dacă e să vorbim din punct de vedere al precipitațiilor, în următoarele zile așteptam precipitații doar pe arii restrânse prin vest, prin centru, prin nord. Acestea se extind in jumătatea de vest a țării începând de luni și pe parcurul nopții de luni și pe parcursul nopții de marți mai mult în jumătatea de vest a țării și mai restrâns in rest.

În zonele joase de relief, acestea sunt predominant sub formă de ploaie. Spun predominant deoarece în zonele apropiate de munte, temperaturile mai scad. Acolo pot apărea lapoviță sau ninsoare, iar pentru zona montană - precipitații mixte, ploi mai sus și doar undeva sus, la creastă, așteptăm și ninsori”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE