Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac s-a deschis. Ce îi așteaptă pe turiștii care îi trec pragul

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac este gata să primească vizitatori. Cei care ajung să vadă tarâmul de gheață rămân de-a dreptul impresionați. Scaune, mese, fotolii, paturi - sunt toate construite din gheața lacului Bâlea.

O noapte de cazare costă între 100 și 200 euro. Iar cei care nu sunt pregătiți pentru a înnopta pe patul de gheață au opțiunea să mănânce la restaurantul hotelului.

Hotelul de gheață are zece camere disponibile

Situat la peste 2.000 de metri altitudine și înconjurat de un peisaj desprins din basme, hotelul care este unic în Europa de Sud-Est, a fost deschis și își așteptă oaspeții. Turiștii dornici de aventură și adrenalină se pot caza în cele zece camere care le sunt puse la dispoziție.

Arnold Klingeis, proprietarul hotelului: „Camerele hotelului poartă nume de capitale. În acest mod vrem să invităm Europa în România. Noi suntem Europa și vrem ca cei care vin aici să se simtă ca acasă.”

Totul este făcut din gheață

Hotelul este consturit din 3.000 de cuburi de gheață. Tot din gheață sunt realizate și piesele de mobilier care întregesc decorul. Așa că turiștii pot dormi pe paturi de gheață acoperite cu blănuri naturale, astfel încât temperatura să fie una acceptabilă.

Cristi Olariu este unul dintre vizitatorii care se încumetă să doarmă pe un pat de gheață:

„Da, de ce nu? Cred că, cu un sac bun de dormit, nu ar fi nicio problemă. Probabil dacă o să fie afară -20 de grade Celsius (n.red. ar fi o problemă). Acolo, la -3 grade, -4 grade este în regulă.”

„O experiență foarte plăcută, ceva inedit, ceva nou. Încântă ochiul”, spune o vizitatoare.

O femeie venită din India împreună cu fiica ei au rămas impresionate de ce peisaj au găsit la Bâlea. Până să ajungă aici, cele două nu știau prea multe despre România, însă s-au îndrăgostit imediat de peisajele mirifice.

„Este minunat. Este ca un vis. Am găsit un hotel cu gheață. Este foarte bine”, spune femeia.

Temperaturi mai ridicate decât de obicei

Oamenii locului spun că temperaturile din acest an sunt mult mai mari decât de obicei. Dacă în alți ani, în decembrie, stratul de zapada depășea deja un metru, anul acesta abia a ajuns la câtiva centrimetri. Construirea hotelului le-a creat emoții muncitorilor din cauza condițiilor meteo, însă acum hotelul este întreținut în fiecare zi.

James Chisnall, consultant turistic: „Așa recomad, doar pentru o noapte. Este o experiență magică. Dar nu de lungă durată.”

La hotelul de gheață oamenii pot avea parte și de o experiență gastronomica inedită. Sunt puse la dispoziție două meniuri de tip fine dining: supă, fel principal, desert. Vizitatorii i-au masa stand la un mobilier de gheață.

Hotelul de gheață va fi deschis pentru turiști și de Crăciun, iar o noapte de cazare aici costă între 100 și 200 de euro. Accesul la hotel se face doar cu telecabina, calătoria durează 15 minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE