Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hidranții fără presiune, piedică în calea pompierilor. Salvatorii care au intervenit la Crevedia au luat apă de la trei kilometri depărtare

Controalele autorităților după tragedia de la Crevedia scot la suprafață lipsurile și problemele cu care se confruntă salvatorii români.

Sosiți la fața locului după prima explozie, pompierii au constatat că cel mai apropiat hidrant nu este funcțional.

Asta deși legea obligă primăriile să asigure hidranți funcționali.

Unul dintre hidranți se afla la nici 200 m de locul în care s-au produs cele două explozii. Pompierii spun că nu și-au putut alimenta cisternele din acest loc deoarece nu era presiune la apă. Însă această instalație pare de-a dreptul dezafectată.

Așa că, pentru a răci cisternele aflate în pericol de a exploda, pompierii au fost nevoiți să meargă la peste trei kilometri depărtare.

”Cel puțin unul din hidranți am înțeles că era fără presiune și motiv pentru care alimentarea cu apă se făcea prin naveta, cum se spune.

Adică marile, mașinile mari care alimentau mașinile mai mici mai plecau și alimentau pe zona de dinspre București, mergeau către Buftea și pe zona înspre Dâmbovița.”, a declarat Raed Arafat.

De problemele cu hidranții știau și localnicii care, în noaptea exploziilor, au încercat să-i îndrume pe pompieri.

”Pe-aici pompierii ne-au tot întrebat și am spus că nu e apă pe partea stângă la noi. Pe partea cealaltă nu e apă. Hidrant au căutat pompierii. Mai e unul acolo lângă mașină dar e dezafectat. Nu știu, probabil că s-a dezafectat în seara aia.”, spun localnicii din Crevedia.

Legislația privind apărarea la incendii obligă primăriile să asigure hidranți funcționali.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE