Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul plafonează prețul lemnelor de foc, la 400 de lei pe metru cub

Publicat de: Mirabela Vasile

Guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. Astfel, preţul la lemnul de foc va fi limitat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi.

Mai mult decât atât, prețul va include inclusiv TVA, potrivit anunțului făcut de premierul Nicolae Ciucă.

”O decizie aşteptată de milioane de români. Astăzi guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. E odecizie aşteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi”, a spus premierul.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a subliniat că este nevoie de această măsură de protecţie pentru cetăţeni, la fel ca în cazul energiei electrice şi gazelor naturale.

"Pe piaţa lemnului de foc, în urma evoluţiilor din piaţa internaţională, se văd, se resimt efectele creşterilor de preţ, motiv pentru care, la fel ca la energia electrică şi la fel ca la gazele naturale, este nevoie de o măsură de protecţie pentru cetăţeni. Ceea ce propunem astăzi este o plafonare a preţului la lemnul de foc şi derivatele din lemnul de foc, respectiv pentru două produse care se folosesc pentru încălzirea locuinţelor", a explicat ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE