Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul Finlandei va demisiona joi. Anunțul făcut de Sanna Marin după ce a pierdut alegerile parlamentare

Premierul finlandez Sanna Marin a declarat că joi va prezenta demisia Guvernului pe care-l conduce. De asemenea, ea va demisiona din fruntea Partidului Social Democrat (SDP) și va rămâne simplu membru al noului Parlament.

Sanna Marin a luat această decizie, în contextul în care partidul său a pierdut alegerile parlamentare desfășurate duminică, relatează agențiile Reuters și AFP, citate de Agerpres.

”Îmi voi începe activitatea ca membru al Parlamentului săptămâna viitoare şi sper că voi putea duce totodată o viaţă mai liniştită', a spus Sanna Marin, miercuri, într-o conferinţă de presă.

”Voi prezenta demisia Guvernului mâine (joi)', a adăugat ea.

După înfrângerea de la alegeri, Sanna Marin a subliniat că nu va candida pentru un nou mandat de lider al SDP la viitorul congres din septembrie şi că nu a primit nicio propunere pentru o funcţie la nivel internaţional.

Partidul Social Democrat (SDP) s-a plasat pe locul al treilea la alegerile parlamentare desfășurate duminică în Finlanda, în spatele formaţiunilor de dreapta Coaliţia Naţională şi Finlandezii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE