Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GUEST POST | De la Londra, jurnalistul Euronews România, Vitalie Cojocari, redă emoțiile pierderii Reginei Elisabeta a II-a

Jurnalistul Euronews România, Vitalie Cojocari, relatează de la Londra cum au resimțit britanicii trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a, o pierdere personală a suveranei care a domnit 70 de ani și despre care au crezut că nu va dispărea vreodată.

Până pe 19 septembrie, data la care vor avea loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, Euronews România va transmite în fiecare zi cele mai importante informații, direct din capitala Regatului Unit.

"Când am ajuns la Londra, acum două zile, imediat după ce s-a făcut anunțul despre moartea Reginei Elisabeta a II-a, lumea era șocată. Fără exagerare!

Parcă te aștepți ca un om ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani, o persoană firavă, să moară. Cu toate acestea, oamenii erau atât de obișnuiți să o vadă pe Regină în Palatul Buckingham, conducând monarhia britanică… Anunțul despre moartea Reginei a fost un șoc pentru cetățeni. Nu este de mirare, deci, că am văzut foarte mulți oameni cu lacrimi.

Cei cu care am vorbit susțin că moartea reginei este o pierdere personală. Îi putem înțelege, după o domnie de 70 de ani te obișnuiești ca simbolul monarhiei britanice să fie pururi viu. Oamenii se despart cu tristețe de regina lor, iar emoțiile britanicilor, autentice și vii, le-ați văzut deja la Euronews România.

În același timp se anunță ceremonii funerare grandioase. Monarhia britanică este clădită pe simboluri și tradiții, iar fiecare minut al funeraliilor este programat și plănuit.

Vă voi prezenta la Euronews Romania, în direct, cele mai importante momente până în ziua înmormântării, 19 Septembrie."

– De la Londra, jurnalistul Vitalie Cojocari și operatorul Camil Iamandescu

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE