Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filiala rusă a companiei Google intenționează să declare falimentul, după ce autoritățile i-au confiscat conturile bancare, ceea ce face imposibilă plata salariilor personalului și a furnizorilor. Serviciile gratuite, Google Search și YouTube, vor continua să funcționeze, a declarat un purtător de cuvânt al Google, potrivit euronews.com.

Compania Alphabet Inc a fost pusă sub presiune de câteva luni, pentru că nu a șters conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal și pentru că a restricționat accesul la unele materiale ale Rusiei pe YouTube.

„Confiscarea contului bancar al Google Rusia de către autoritățile ruse a făcut imposibilă funcționarea biroului nostru, inclusiv angajarea de noi persoane, plata salariaților din Rusia, plata furnizorilor, a vânzătorilor și îndeplinirea altor obligații financiare”, a transmis un purtător de cuvânt al Google.

Google a spus că și-a transferat în alte țări mai mulți dintre angajați, la începutul invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, dar că unii dintre ei au ales să rămână în Rusia.

Un comunicat al Registrului oficial al Federației Ruse, Fedresurs, spunea că filiala Google intenționa să declare faliment și că din 22 martie a prevăzut o „incapacitate ca aceasta (Google) să-și poată plăti la timp obligațiile, inclusiv indemnizația pentru concediere, salariile pentru personalul actual și pentru foștii angajați și alte plăți obligatorii.”

Serviciile gratuite vor funcționa în Rusia în continuare

Google, care a întrerupt vânzarea de reclame și majoritatea operațiunilor comerciale pentru segmentul din Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Google Mail, Maps, Android și Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruși.

Rusia a declarat că nu intenționează să blocheze YouTube (serviciu oferit de Google), în ciuda amenințărilor și a amenzilor repetate, recunoscând că o astfel de mișcare ar face, probabil, ca utilizatorii ruși să sufere și, prin urmare, ar trebui evitată.

În decembrie 2021, Rusia a încasat de a Google o amendă de 7,2 miliarde de ruble pentru ceea ce Moscova a numit un eșec repetat de a șterge conținutul pe care ei îl considerau ilegal.

Veniturile filialei ruse a Google în 2021 au fost de 134,3 miliarde de ruble, a arătat baza de date Spark a agenției de știri Interfax.

Alphabet a declarat luna trecută că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE