Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gheorghe Piperea, despre membrii AUR care ar fi fost instigați să fabrice semnături. ”Cel responsabil nu are decât să meargă la pușcărie”

Gheorghe Piperea, candidat AUR la alegerile europarlamentare, a declarat că ancheta Parchetului General în care mai mulți membri AUR ar fi fost instigați să fabrice semnături pentru ca Silvestru Șoșoacă să se poată înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare este un ”dosar ticluit”. Într-un interviu acordat Euronews România, avocatul a precizat că ”cel care a fost responsabil de culegerea acelei semnături false nu are decât să meargă la pușcărie”.

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Gheorghe Pipera a fost întrebat despre acuzațiile ce planează asupra lui George Simion, liderul AUR, care, potrivit procurorilor, ar fi instigat mai mulți membri ai partidului să falsifice semnături.

”Nici George Simion și nici vreunul dintre cei nouă funcționari de la sediul central al partidului care au fost audiati azi la Poliție și la Parchet nu au calitate de învinuit, suspect, acuzat. Sunt audiați în calitate de martor.

Tot ceea ce s-a întâmplat azi este un hold-up judiciar. Este pur și simplu un dosar ticluit să apară chiar astăzi. De ce spun hold-up judiciar? Oamenii aceștia au fost citați telefonic. Nu e chiar uzual în procedură. În cazul sau cinci dintre ei a fost emis un mandat de aducere. Celorlalți nu li s-a emis niciun mandat de aducere și cu toate acestea au fost săltați pe sus.. Asta s-a întâmplat.

Au fost reținute niște telefoane și laptopuri. Aceste dispozitive conțin informații necesare partidului, partid care nu are nicio calitate în acest dosar”, a afirmat avocatul Gheorghe Piperea, la Euronews România.

Întrebat dacă ar fi fost implicați membri AUR în strângerea de semnături, Piperea a afirmat că nu are această informație.

”Când vorbim despre dosarul Șoșoacă (dosarul lui Silvestru Șoșoacă, n.red), vorbim despre cu totul alt dosar de semnături. De aceea, am pus că nu pot să vă dau niciun fel de informație pentru că nu știu cum s-au strâns aceste semnături.

În privința dosarului de semnături care a conținut aproape 700.000 de semnături la alegerile europarlamentare la AUR, vă pot spune clar, categoric, că este exclus ca acolo să fi fost vreo semnătură falsă. Dacă există vreuna, cel care a fost responsabil de culegerea acelei semnături false nu are decât să meargă la pușcărie”, a mai spus avocatul.

Gheorghe Piperea, după ce George Simion a sugerat că partidele politice falsifică semnături. ”Nu este o probă într-un dosar penal serios”

De asemenea, Piperea a vorbit și despre acuzațiile lansate de liderul AUR, George Simion, care a dat de înțeles că partidele politice n-ar strânge ”cinstit” semnăturile necesare pentru a intra în cursa electorală.

”Orice a spus George Simion, că este sau nu o exagerare, nu este o probă într-un dosar penal serios din care să rezulte că uite, chiar el a recunoscut că s-au falsificat semnături.

El spune acolo despre ceva pe care nimeni nu are curajul să-l spună, despre ipocrizia culegerii acestor semnături. Este o ipocrizie, chiar un defect de sistem al democrației din România și trebuie cumva corectat la un moment dat”, a mai spus Gheorghe Piperea.

De asemenea, candidatul AUR a dat de înțeles că partide precum PSD și PNL ar depune semnături false. Acuzația a fost respinsă de europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

”E o ipocrizie că așa ceva nu există la PNL”, a precizat Siegfried Mureșan, vicepreședinte Grupul Partidului Popular European, candidat PNL la alegerile europarlamentare, la Euronews România.

George Simion a afirmat că partidele depun și semnături false

Într-un interviu cu Valeriu Nicolae, președintele AUR, George Simion, a afirmat că sunt și semnături false pe listele depuse de partide. O explicație dată de președintele AUR ar fi faptul că este imposibil să se strângă numărul de semnături cerut prin lege pentru depunerea unei candidaturi.

Valeriu Nicolae: Crezi că e posibil să strângi cinstit 100.000 de semnături?

George Simion: Nu.

Valeriu Nicolae: De ce nu faceți ceva despre treaba asta? E ridicol.

George Simion: Am depus 100.000 de semnături pentru independenți,200.000 pentru partide.

Am depus inițiative repetate pentru modificarea procedurilor electorale, alegeri în două tururi de scrutin, reducerea sau tăierea totală a subvenției.

Valeriu Nicolae: E imposibil ca SOS-ul să fi strâns semnăturile. Asta e o fraudă pe care toți o știți că e acolo.

George Simion: Este cu siguranță o fraudă, este o chestiune de bravadă, unii își ascund hoția asta sub forma unor firme de promoteri, nu, că au strâns firmele de promoteri, ni le-au adus... Nu.

Sunt false. Nu a strâns nici USR, nici AUR aceste semnături, care chiar au strâns în stradă. Nu au strâns nici independenții.

Valeriu Nicolae: Suntem de acord.

George Simion: Este o prefăcătorie. Noi am venit cu propuneri la modificarea spectrului electoral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE