Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania va solicita un test COVID-19 negativ pentru călătorii care vin din China

Călătorii veniţi din China vor trebui să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea să pătrundă pe teritoriul Germaniei.

Germania se alătură statelor care impun această măsură pentru a evita revenirea bolii într-o formă mai acută, după ce numărul de cazuri a crescut în China, a anunţat joi ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, potrivit Agerpres.

Cel puțin un test rapid negativ

Pasagerii din China vor trebui să prezinte „cel puţin un test antigen rapid” pentru a intra în Germania, a precizat ministrul Lauterbach într-un comunicat de presă.

De asemenea, „secvenţieri aleatorii” vor fi realizate pentru detectarea eventualelor variante ale noului coronavirus, a adăugat el, respectând astfel recomandarea de miercuri a Uniunii Europene, precum şi pe cea formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Statele membre din UE au fost „puternic încurajate” să impună tuturor călătorilor veniţi din China obligativitatea de a prezenta înainte de plecare un test COVID-19 cu rezultat negativ şi realizat cu cel mult 48 de ore înaintea plecării.

China renunță la carantina obligatorie la sosirea în țară

China se confruntă cu un val de infectări fără precedent în ultimii trei ani, în faţa căruia guvernul central a răspuns iniţial prin lockdownuri foarte stricte.

În pofida recrudescenţei pandemice, autorităţile chineze vor renunţa începând de duminică la carantina obligatorie în momentul sosirii în China şi le vor permite din nou chinezilor să călătorească în străinătate, după o pauză de trei ani.

Din precauţie, zece ţări, inclusiv Statele Unite, Coreea de Sud și Franţa, au adoptat deja măsuri identice cu cele anunţate de Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE