Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania prelungeşte permisele de şedere pentru refugiaţii ucraineni până în 2025

Guvernul german a anunţat vineri prelungirea automată până în martie 2025 a permiselor de şedere acordate celor circa 1,1 milioane de refugiaţi de război ucraineni, informează agenţia EFE.

Ministerul de Interne german a precizat că această măsură se bazează pe o decizie luată de statele membre ale UE în septembrie, aşadar refugiaţii ucraineni primiţi de Germania după invazia rusă nu vor trebui să ceară individual extinderea permiselor de şedere.

Aproximativ 1,1 milioane de cetăţeni ucraineni se află în Germania

Potrivit datelor acestui minister, în Germania se află în prezent circa 1,1 milioane de cetăţeni ucraineni care şi-au părăsit ţara după lansarea războiului de către Rusia în februarie anul trecut, iar dintre aceştia aproximativ 350.000 au vârste sub 18 ani, în timp ce din rândul adulţilor două treimi sunt femei.

Spre deosebire de cazul refugiaţilor sau al migranţilor proveniţi din alte ţări, care trebuie să ceară azil şi să aştepte decizia, cetăţenii ucraineni obţin în Germania automat permisul de şedere care le oferă imediat acces pe piaţa muncii şi la ajutoarele sociale.

"Vom continua să protejăm vieţile a numeroase persoane venite din Ucraina atât timp cât va dura acest teribil război. Vom continua să sprijinim susţinut Ucraina", a declarat ministrul de interne german, Nancy Faeser.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE