Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

George Buhnici, amendat de CNCD cu 20.000 lei pentru afirmațiile sexiste și discriminatorii la adresa femeilor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât în unanimitate să îl sancționeze cu o amendă de 20.000 lei pe jurnalistul și influencer-ul George Buhnici pentru afirmațiile sexiste făcute la adresa femeilor în cadrul unei emisiuni de divertisment, în luna iulie.

Potrivit CNCD, declarațiile lui George Buhnici sunt discriminatorii "și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată".

Ce a spus George Buhnici

În cadrul unui interviu pentru un show de noapte, Buhnici a criticat femeile cu probleme de greutate și celulită și a folosit într-un context nefericit termenul "minoră".

"Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine.Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, maai mergeți pe la sală fetelor!"

"Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!", a spus Buhnici într-un interviu pentru Antena Stars.

"Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea! Câți ani îi dai?(…) Băi, dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră, că dacă scazi cât i-ai dat tu cu cât are ea, minoră iese", a mai precizat George Buhnici în același interviu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE