Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Iertați-mă, doamnelor!" | Mesajul prin care George Buhnici își cere scuze

Creatorul de conținut George Buhnici a postat un clip prin care își cere scuze pentru declarațiile făcute, zilele trecute. În cadrul unui interviu pentru un show de noapte, Buhnici a criticat femeile cu probleme de greutate și celulită și a folosit într-un context nefericit termenul "minoră".

Internetul a explodat, iar canalele de comunicare ale vloggerului (conturile din Social Media) au fost bombardate cu mesaje. Mai multe persoane publice au postat clipuri-răspuns, în care blamau lejeritatea cu care vloggerul a vorbit la cadru, în ceea ce s-a transformat ușor, ușor în unul dintre cele mai mari scandaluri ale ultimilor ani din online-ul autohton.

Și Buhnici și soția sa, Lorena, au șters și oprit comentariile la postări.

Marți, George Buhnici s-a folosit de propriul său canal de YouTube, unul dintre cele mai populare din România, cu mai bine de 1,1 milioane de abonați, pentru a urca mesajul prin care își prezintă scuzele.

Buhnici, despre el însuși: "mârlan, băiețaș fără minte, ca și cum aș fi fost fumat sau amețit"


"O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. Mulți dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă." își începe discursul - atent pregătit și citit la cameră - George Buhnici.


Vloggerul continuă în aceeași notă a autocriticii:

"Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune , i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe. {...} Îmi pare tare rău. Am învățat foarte multe din această situație extremă și mi-aș dori să învețe și alții din ceea ce mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere, care s-a stârnit, să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii dar nu am învățat de-ajuns cu toții. "

Declarațiile nepotrivite, anchetate la Combaterea Discriminării și CNA. Un sponsor important a rupt colaborarea cu Buhnici

Tot în clipul prin care își cere scuze, Buhnici admite că a avut de suferit personal și profesional, și că încă plătește pe partea de imagine. Aluzie la decizia unei bănci de top din România de a întrerupe colaborarea cu el și la valul de critici publice, alimentat de voci care susțineau retragerea tuturor brandurilor din parteneriatele cu creatorul de conținut.

În plus, declarațiile lui Buhnici au intrat în vizorul Consiliului Național pentru Combatarea Discriminării și chiar al CNA, urmare a noilor măsuri care permit analiza conținutului online. Până la această oră, nu există niciun verdict cu privire la cele două inițiative.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE