Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Căsuțele hobbiților din seria „Stâpânul Inelelor”, închiriate. Care este prețul pentru o noapte de cazare

Publicat de: Euronews

V-ați imaginat vreodată cum ar fi să dormi în satul lui Bilbo Baggins, celebrul personaj din trilogia Stâpânul Inelelor? Pentru prima dată, căsuțele din film pot fi închiriate, prin Airbnb.

Doar fanii cu adevărat norocoși au prins un loc de cazare. Aplicația a deschis rezervările în noaptea de marți spre miercuri și deja nu mai este niciun loc disponibil.

VEZI GALERIA
7 imagini

Oaspeții au putut alege între cele 44 de căsuțe, care au putut fi rezervate la un preț modic, de doar șase euro de persoană, pe noapte. Proprietarul platoului de filmare a decis să le închirieze cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea filmului „Hobbitul - o călătorie neașteptată”, regizat de Peter Jackson. Ce-i drept, căsuțele sunt în Noua Zeelandă, așa că pentru români drumul ar fi fost mult mai costisitor.

Cei care ajung acolo, pot face oricând tururi ale platoului de filmare, care costă între câteva zeci și câteva sute de euro.

Airbnb interzice petrecerile în spațiile sale

Airbnb ia o măsură radicală în ceea ce privește funcționarea serviciilor pe care le pun la dispoziție. Compania va interzice la nivel global petrecerile în spațiile oferite pentru cazare.

Astfel, Airbnb interzice permanent „petrecerile şi evenimentele perturbatoare”, care includ adunări deschise. Totodată și „casele de petrecere”, pe care oamenii le rezervă pentru a organiza un eveniment mare pentru o singură noapte, vor fi scoase din program.

Compania, dar şi alte platforme de închiriere pe perioadă determinată, cum ar fi Vrbo, au avut probleme din cauza caselor de petrecere şi a evenimentelor mari. 

Airbnb a interzis casele de petrecere şi a introdus mai multe reguli de siguranţă în 2019, după ce cinci persoane au fost ucise într-un atac armat la una dintre casele rezervate prin platforma sa. În 2020, compania a instituit o interdicţie la nivel mondial pentru aceste evenimente, pe măsură ce pandemia s-a extins. Airbnb a spus că, de când şi-a implementat politica în august 2020, a înregistrat o scădere de 44% de la an la an a numărului de petreceri raportate.

„Interdicţia temporară s-a dovedit eficientă şi astăzi anunţăm oficial interdicţia ca politică”, a spus compania într-o postare pe blog.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE