Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gafă majoră a fostului președinte american George W. Bush. A confundat Ucraina cu Irakul

Fostul lider al Casei Albe George W. Bush a avut un moment de confuzie în timp ce susținea miercuri un discurs la Dallas, în care aducea critici severe sistemului politic din Rusia.

Mai precis, George W. Bush calificat invazia în Irak drept „brutală” şi „nejustificată”, după care s-a corectat, spunând că a vrut să se refere la invazia Rusiei în Ucraina.

„Rezultatul este o absenţă a frânelor şi contraponderilor în Rusia şi decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată şi brutală în Irak”, a declarat George W. Bush, realizând imediat ce gafă a făcut. „Am vrut să spun în Ucraina!”, s-a corectat el, dând din cap.

În glumă, fostul lider al Casei Albe a pus această greșeală pe seama vârstei sale, în timp ce publicul a izbucnit în râs.

În 2003, când George W. Bush era preşedinte, Statele Unite ale Americii au invadat Irakul, justificându-şi decizia prin prezenţa unor arme de distrugere în masă în această ţară, arme care nu au fost găsite. Conflictul care a urmat s-a soldat cu sute de mii de morţi şi un număr și mai mare de persoane strămutate, notează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Declaraţia lui de miercuri a devenit virală pe reţelele de social media, adunând peste trei milioane de vizualizări doar pe Twitter, după ce un videoclip cu fostul preşedinte a fost postat pe această reţea de socializare de un reporter de la Dallas News.

Fostul preşedinte american l-a comparat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul britanic Winston Churchill în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, condamnându-l pe şeful statului rus Vladimir Putin pentru lansarea invaziei în Ucraina la 24 februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE