Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Szabo, demisă de la conducerea CSM București. Primarul Capitalei trimite Corpul de Control la club

Primarul Nicușor Dan a demis-o pe Gabriela Szabo de la conducerea clubului sportiv al Capitalei, CSM București. Totodată, edilul a anunțat că va trimite Corpul de Control să verifice activitatea clubului.

Edilul Capitalei a făcut anunțul într-o postare pe Facebook, anunțând că fosta sportivă a fost detașată la conducerea Clubului Dalles. În locul Gabrielei Szabo, la conducerea CSM București va fi numit interimar unul dintre adjuncții ai clubului.

Nicușor Dan a motivat demiterea lui Szabo spunând că „actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive)”.

Totodată, primarul Capitalei a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea clubului, „în urma semnalelor primite din interior”.

„Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, a mai precizat Nicușor Dan.

Gabriela Szabo: „Decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar”

Fosta sportivă a avut o primă reacție după demitere, pe contul de Instaram. Într-un mesaj postat pe rețeala de socializare, Szabo a precizat că a aflat vestea detașării sale din postarea de pe Facebook a primarului.

Aceasta a precizat că va urmări desfășurarea procedurii de contril a clubului „bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia”.

Szabo a completat că nu a participat, în calitate de membru al Consiliului de Administrație al CSM, la nicio întâlnire cu primarul Nicușor Dan.

Gabriela Szabo, 5 ani la conducerea CSM București

Gabriela Szabo conducea CSM București din anul 2017, fiind numită în această funcție de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Sezonul acesta, clubul de handbal feminin CSM București a pierdut titlul național, terminând campionatul la un punct în spatele campioanei Rapid București.

Una din cele mai mari lovituri date de CSM București în mandatul lui Szabo a fost aducerea la echipa de handbal feminin a Cristinei Neagu, una dn cele mai bune handbaliste din lume. Clubul îi plătește acesteia un salariu de 20.000 de euro pe lună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE