Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Firea revine la conducerea PSD București, la patru luni de la scandalul ”azilelor groazei” din Ilfov

Conducerea PSD, reunită astăzi în ședința Consiliului Național Politic, a decis că Gabriela Firea își poate relua funcția de președinte al PSD București.

Practic, autosuspendarea Gabrielei Firea din toate funcțiile deținute în partid a expirat, iar fostul primar a fost reabilitat politic în interiorul partidului , revenind și în funcția de prim-vicepreședinte al PSD.

Recent, președintele PSD, Marcel Cioalcu, nu a exclus varianta ca Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei, precizând că PSD nu are în clipa de față un alt candidat.

În luna iulie, Gabriela Firea a demisionat din Guvern și din fruntea PSD București, în urma scandalului ”azilelor groazei”, unde mai mulți vârstnici au fost umiliți, înfometați si bătuți.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul ”azilelor groazei”

În luna iulie, în presă au apărut documente potrivit cărora patronul ”azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele.

Alte investigații publicate de Centrul pentru jurnalism independent și Buletin de București au arătat că implicată în cazul ”azilelor groazei” ar fi fost și sora Gabrielei Firea. Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu a condus Asistența Socială locală din Voluntari chiar în perioada în care abuzurile aveau loc, arată documentele consultate de reporterii celor două publicații.

Tot în perioada publicării investigațiilor, Ligia Gheorghe, care a cerut să fie suspendată din funcția de consilier al ministrului Familiei Gabriela Firea după apariția investigațiilor, a transmis, prin echipa de comunicare a ministerului, că și-ar fi dat demisia din Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz încă din martie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE