Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Firea reacționează după ce o femeie a murit sfâșiată de câini pe malul Lacului Morii. „Actuala administrație a Capitalei nu se preocupă și au reapărut haite de câini”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a acuzat actuala administrație a Capitalei că „nu se preocupă” de câinii fără stăpân, iar în unele zone ale orașului au reapărut haite de maidanezi „care terorizează bucureștenii”.

Fostul primar al Capitalei a reacționat, în condițiile în care o femeie, în vârstă de 43 de ani, a murit, sâmbătă, după ce ar fi fost atacată de câini, în timp ce alerga pe malul Lacului Morii.

„O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala!

Îmi pare extrem de rău, nu am cuvinte să-mi exprim regretul și compasiunea față de familia îndoliată. Condoleanțe sincere și putere în acest moment extrem de greu.

La 10 ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit sfâșiat de câini, în București se petrece o nouă dramă! Cu puțin timp în urmă, o femeie a fost găsită fără viață, în zona lacului Morii, mușcată de o haită de câini”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ministrul Familiei: „Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare”

„Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare, care te lasă fără cuvinte! Cu atât mai dramatic este că anul trecut victima ajunsese la spital tot din cauza mușcăturilor și avertizase atunci autoritățile că, în zona în care alerga, Lacul Morii, sunt haite de câini periculoși”, a mai precizat ministrul Familiei.

Fostul primar general a amintit că, în 2022, o jurnalistă TVR a scris pe rețelele de socializare că a fost atacată de câini în sectorul 6 și că „nicio autoritate nu a ajutat-o”.

„Tot anul trecut, o jurnalistă TVR povestea pe rețelele sociale cum a fost atacată de câini tot în sectorul 6, pe un bulevard. Jurnalista spune și că nicio autoritate nu a ajutat-o, deși a sunat și la Poliția locală sector 6, și la ASPA, însă fără succes.

«Am sunat apoi la numărul de urgență al celor de la ASPA. A răspuns cineva, mi-a spus că înțelege prin ce trec, că îi pare rău, dar că nu mă poate ajuta.

- Nu există nicio echipă pe care să o trimitem pe teren! Vom încerca mâine dimineață!» scria Dorina Florea în decembrie 2022”, a mai precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea acuză actuala administrație. „Nu se preocupă și în unele zone ale orașului au reapărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii”

„Dar de ce se întâmplă astfel de tragedii în anul 2023, într-o Capitală europeană, după 10 ani în care nu am avut incidente de o asemenea gravitate? Răspunsul este unul simplu: actuala administrație a Capitalei nu se preocupă și în unele zone ale orașului au reapărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii”, a mai precizat ministrul Familiei.

Mai mult, Gabriela Firea susține că „pe surse, circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE