Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Program de identificare a câinilor. O companie IT din Coreea de Sud dezvoltă aplicația

Câinii pot fi identificați după amprenta nasului. O companie din Coreea de Sud este pe cale să scoată pe piață o invenție care va permite identificarea animalelor cu ajutorul unui simplu telefon. Descoperirea, care urmează să fie lansată în doi ani, le va fi de mare ajutor celor care își pierd animalul de companie.

Tehnologia are o precizie de 99,9%, susțin specialiștii care au dezvoltat-o. Compania nu a stabilit un preț, dar estimează că proprietarul unui câine va plăti aproximativ 14 dolari.

Din 2014, Coreea de Sud îi obligă pe proprietarii de câini să-i înregistreze cu un ID sau cu un microcip implantat, dar mulți nu s-au grăbit să se conformeze legii.

Potrivit Agenției de Carantină pentru Animale și Plante din Coreea de Sud, aproape 120.000 de animale au fost pierdute sau abandonate în 2021.

Sujin Choi, directorul unei companii IT din Coreea de Sud: Dacă vreun câine pierdut este găsit de un adăpost sau de vreo persoană, aplicația ar putea folosi la identificarea animalului. Apoi, va putea fi găsit și proprietarul. Cei care au găsit patrupedul vor putea lua legătura cu proprietarul tot cu ajutorul acestei aplicații și animalul va putea reveni acasă în siguranță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE