Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni puternice în Europa. Cel puțin 13 oameni au murit în Franța, Italia și Austria

Centrul și sudul Europei au fost lovite de furtuni puternice care s-au soldat cu cel puțin 13 oameni uciși, dintre care trei copii.

Decesele, cele mai multe din cauza căderii copacilor, au fost raportate în Italia și Austria și pe insula franceză Corsica.

O furtună a ucis cinci persoane, inclusiv doi copii, și a rănit cel puțin alte 12 în Austria. Copiii, cu vârste de cinci și opt ani, cât și răniții se aflau în apropierea unui lac din Carintia, când mai mulți copaci au fost smulși din rădăcină de rafale de vânt.

45.000 de gospodării fără curent

Nici Franța nu a scapăt de furtunile puternice. Vântul cu rafale de până la 224 kilometri pe oră a smuls copaci și a deteriorat rulotele turiștilor, lăsând aproximativ 45.000 de gospodării fără curent pe insula franceză Corsica, unde șase persoane au fost ucise. Autoritățile au precizat că o fată în vârstă de 13 ani a fost ucisă de un copac, căzut într-o zonă de camping. Un bărbat a murit în circumstanțe asemănătoare, iar o femeie a fost ucisă în propriul autoturism, de căderea unui acoperiș. Alte două persoane au murit înecate.

„Iată cortul, care este complet distrus. Ne-am ascuns în el împreună cu cei mici, după care o ploaie cu grindină a rupt părți din cort. În cele din urmă ne-am refugiat în mașină”, spune un turist.

Pagube în Piața San Marco

În Italia, un bărbat și o femeie au fost uciși în urma căderii copacilor, în două incidente separate din regiunea Toscana. Vântul puternic a făcut pagube și în Piața San Marco din Veneția, unde a dislocat zidăria din clopotnița celebrei catedrale și a răsturnat umbrelele de la terasele din apropiere.

Regiunile italiene Toscana și Veneto au declarat stare de urgență, pe fondul furtunilor violente din nordul țarii, care au contrastat cu temperaturile de până la 43 de grade Celsius din sud.

Furtunile din ultimele zile au afectat țările vest-europene, după săptămâni de caniculă și secetă pe cea mai mare parte a continentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE