Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fundația lui George Soros părăsește țările membre UE

Fundațiile pentru o Societate Deschisă ale lui George Soros nu vor mai opera în Uniunea Europeană. Organizația se va concentra pe alte zone ale lumii, se arată într-o scrisoare internă. În iunie, miliardarul american de origine maghiară a anunțat că fiul său, Alexander Soros, va prelua conducerea. Iar luna trecută fundația a dezvăluit că va concedia 40% din personal. 

Momentul schimbării nu este clar  

Rețeaua Fundației pentru o Societatea Deschisă a lui George Soros părăsește aproape toate țările UE. Aceasta reduce la minimum bugetul european pentru că Uniunea Europeană și statele membre cheltuiesc foarte mulți bani pentru problemele sociale, precum  respectarea drepturilor omului, libertatea și diversitatea socială.

Consiliul de conducere al fundației le-a trimis vinerea trecută beneficiarilor o scrisoare privind această decizie - spune biroul maghiar al Radio Europa Liberă. Purtătorul de cuvânt al Asociației Maghiare LMBTQ spune că motivul oficial nu îi este clar.

Peter Hanzli, directorul maghiar al LMBT Associaton: ”Pentru mine, argumentarea este un pic contradictorie. Una este ca Uniunea Europeană să ia diverse poziții și altă chestiune este cum sunt implementate. Ele se referă la acțiunile guvernelor. Ei bine, guvernul maghiar nu face mare lucru pentru persoanele LGBTQ, de fapt este împotriva lor. Însă în ceea ce privește democrația în sine, nu numai în Ungaria, ci și în alte state membre ale UE, ea nu este în cea mai bună formă.”

Resursele alocate de fundație în UE vor merge către alte părți ale lumii de anul viitor. Momentul schimbării nu este clar încă și nu există informații despre viitorul fondurilor organizației în acele țări ale UE, unde guvernul nu acordă prea multă atenție și nici bani pentru dezvoltarea unei societăți deschise.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE