Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fumul provocat de incendiile de vegetație din Canada ajunge în Norvegia

Fumul provenit din incendiile de vegetație din Canada, care s-a abătut asupra unor părți din estul Statelor Unite și al Canadei într-o ceață groasă, a ajuns deasupra Norvegiei și se așteaptă să ajungă în sudul Europei, au declarat vineri oficialii norvegieni, scrie The Guardian.

Oamenii de știință de la Institutul norvegian de cercetare a climei și mediului (NILU) spun că fumul nu reprezintă un risc pentru sănătate, momentan.

"Nu credem că numărul de particule din aer aici, în Norvegia, va fi suficient de mare pentru a fi dăunător pentru sănătatea noastră. Atunci când fumul ajunge în Europa, numărul de particule este mult mai mic", a declarat Nikolaos Evangeliou, cercetător principal la NILU.

Fumul va ajunge și în alte zone din Europa

"Fumul provenit de la incendiile de pădure din Canada încă se deplasează deasupra Norvegiei. Acesta va ajunge și în alte părți ale Europei în următoarele zile", a precizat institutul pe Twitter.

Fumul s-a deplasat deasupra Groenlandei și Islandei începând cu 1 iunie.

Kjetil Tørseth, director de cercetare la NILU, a declarat că, odată cu creșterea temperaturilor din cauza crizei climatice, incendiile de pădure vor fi probabil mai frecvente și de o amploare mai mare.

Canada și coasta de est a SUA s-au confruntat cu niveluri periculoase de poluare din cauza incendiilor canadiene, în special în provincia estică Quebec. New York a fost acoperit de smog, miercuri, iar oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din case.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE