Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Tate au vrut să plece în Marea Britanie pentru a-și vizita mama în spital. Curtea de Apel București le-a respins cererea

Frații Andrew și Tristan Tate au cerut Curții de Apel București să le permită să părăsească țara, pentru a-și putea vizita mama care este internată într-un spital din Marea Britanie. Magistrații le-au respins solicitarea, motiv pentru care cei doi rămân în continuare sub control judiciare și au interdicție de a părăsi România.

Andrew Tate a afirmat că a cerut instanței să-i permită să plece din România, după ce mama sa a suferit un infarct, conform The Guardian. Decizia instanței i-a ”descurajat” pe frații Tate, a precizat un reprezentant al acestora.

”Instanța de apel din România a respins cererea lui Andrew și Tristan Tate de a călători în Marea Britanie în perioada sărbătorilor, care ar include și o vizită la mama lor, care a suferit recent un atac de cord. Andrew și Tristan au menținut un dosar impecabil de respectare a tuturor restricțiilor și nu au încălcat niciodată nicio reglementare, afirmând angajamentul lor de a respecta reglementările și dovedind că nu reprezintă un risc de fugă. În ciuda acestui fapt, decizia pronunțată de instanță ne-a lăsat descurajați”, este anunțul făcut de reprezentantul fraților Tate.

Kickboxerul, în vârstă de 37 de ani, și fratele său, Tristan, în vârstă de 35 de ani, care au dublă cetățenie britanică și americană, au primit interdicție de a părăsi teritoriul României, după ce au fost acuzați de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat.

Frații Tate au respins toate acuzațiile, urmând să aibă loc un proces.

Andrew Tate, prima reacție după decizia instanței

Andrew Tate a criticat decizia instanței printr-un mesaj publicat pe platforma X (fosta Twitter), unde este urmărit de 8,5 milioane de utilizatori.

”(Decizie) respinsă. Statul român a decis ca ea trebuie să fie singură de Crăciun dacă mai trăiește. În România nu există nevinovați până la proba contrarie”., a scris Tate, pe X.

În așteptarea procesului, frații Tate au fost plasați sub control judiciar. La începutul lunii august, ei au scăpat de arestul la domiciliu și au primit o măsură restrictivă mai ușoară.

Frații Tate și cele două complice ale lor, Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel, au fost trimiși în judecată pe data de 20 iunie.

Ce acuzații li se aduc fraților Tate

Frații Tate sunt acuzați că ar fi racolat tinere prin metoda „loverboy”, că le obligau să facă filmulețe care erau postate apoi pe site-uri pentru adulți.

Mai exact, procurorii îi acuză de constituire de grup infracțional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activități, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE