Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fraţii Tate au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane. Pronunțarea sentinței, amânată

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a patru persoane, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, într-un dosar în care sunt acuzate, printre altele, de trafic de persoane şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre fraţii Andrew şi Tristan Tate. Pronunțarea acestei decizii a fost amânată pentru 23 iunie.

20/06/2023 , 13:58

Avocații fraților Tate: Solicităm publicului să respecte prezumția de nevinovăție

”Rechizitoriul lui Andrew și Tristan Tate a fost trimis în instanță, conform recentului comunicat de presă al DIICOT. Deși această știre este, fără îndoială, previzibilă, îmbrățișăm oportunitatea pe care o oferă de a le demonstra nevinovăția și de a le reabilita reputația.

Pentru a asigura o comunicare transparentă cu presa și pentru a evita speculațiile, iată următorii pași legali, conform legilor și procedurilor din România.

În urma sesizării Tribunalului București, judecătorul va stabili o ședință în care fie va comunica rechizitoriul echipei juridice a fraților Tate, fie va stabili un termen pentru comunicarea rechizitoriului prin poștă. În cadrul aceleiași ședințe, judecătorul va discuta dacă este necesară o măsură preventivă față de inculpați.

Ne confruntăm cu un moment de maximă importanță în procesul penal, întrucât instanța va trece la verificarea temeiului cererilor și excepțiilor invocate de apărare și a legalității dosarului penal.

Obiectivul nostru principal va fi stabilirea adevărului și asigurarea unei examinări corecte și imparțiale a dovezilor pe care echipa juridică le va prezenta. Rechizitoriul ne permite acum să prezentăm un corp cuprinzător de probe, pregătit cu sârguință, de-a lungul timpului, care, fără îndoială, va susține revendicările de nevinovăție ale fraților. Echipa juridică a lui fraților Tate este pregătită să coopereze pe deplin cu autoritățile competente, prezentând toate dovezile necesare pentru a-i disculpa pe frați și a demasca orice interpretări greșite sau acuzații false.

Ne exprimăm recunoștința pentru toți cei care ne-au fost alături, sprijinindu-ne clienții în această perioadă dificilă. Solicităm presei și publicului să aibă răbdare și să se abțină de la a face judecăți prea devreme, înainte ca toate faptele să fie prezentate în instanță și să respecte principiul de bază al democrației, prezumția de nevinovăție”, a fost poziția echipei juridice a fraților Tate, față de comunicatul oficial prin care DIICOT a anunțat trimiterea lor în judecată.

Acuzațiile DIICOT în dosarul fraților Tate

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ”prin rechizitoriul din data de 15 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a patru inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe.”

Anchetatorii au reţinut în cauză că, la începutul anului 2021, cei patru ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.

"Persoanele vătămate au fost recrutate de cetăţenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de materiale având un astfel de caracter. Cele 7 persoane vătămate identificate pe parcursul urmăririi penale au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor", arată procurorii.

Dintre cele şapte persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal, informează sursa citată.

Cine sunt frații Tate

Andew Tate s-a făcut cunoscut participând la emisiunea Big Brother, în Regatul Unit, în 2016. Însă el a fost rapid eliminat după difuzarea unei înregistrări video în care el apărea lovind o femeie.

Ulterior, Andrew Tate s-a orientat spre reţelele sociale, fascinând milioane de adolescenţi cu maşinile sale de lux, comentează France Presse.

Pe reţelele sociale, el promovează masculinitatea toxică şi îşi vinde sfaturile bărbaţilor pentru a-i ajuta să devină bogaţi. Numele lui este unul dintre cele mai căutate pe Google.

Andrew Tate a fost suspendat în trecut de pe mai multe reţele sociale pentru afirmaţii misogine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE