Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța trimite un al treilea convoi de ajutoare pentru Ucraina

Un al treilea convoi de ajutoare pentru Ucraina din Franța va transporta în România, la hub-ul european de la Suceava, vehicule şi echipamente de intervenţie, dar şi alimente, a anunţat, miercuri, Ambasada Franţei la Bucureşti.

Gesturi de solidaritate din partea Franței

Convoiul de ajutoare este organizat de Ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe şi Ministerul francez de Interne. Potrivit Agerpres, convoiul a plecat din Franţa pe 10 mai și este aşteptat să ajungă la Suceava vineri seara.

Cu această ocazie vor fi donate serviciului de urgenţă ucrainean 115 tone de echipamente şi alimente şi 13 vehicule noi. Este vorba despre şase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene, şase ambulanţe 4 x 4 şi un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfăşurate pe teren. Echipamentele de urgenţă oferite includ 36 km de furtun de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum şi peste 20.000 de raţii de alimente, reprezentând 40.000 de mese.

Convoiul de ajutor din România

În urmă cu o săptămână, Municipalitatea a trimis un prim convoi umanitar către Ucraina, cu medicamente şi materiale sanitare. Nicuşor Dan a declarat că acest convoi a fost trimis în urma unor solicitări precise, transmise de Ambasada Ucrainei.

El a menţionat că vor urma şi alte transporturi. "ASSMB şi DGASMB au un rol important în ajutorarea refugiaţilor ucraineni aflaţi pe teritoriul românesc şi în Bucureşti. Materialele pe care le strângem în centrul nostru o sa le trimitem pentru vecinii noştri ucraineni, afectaţi de război."

La rândul său, directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, a precizat că s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru un astfel de transport şi că fără sprijinul Primăriei Generale şi al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti nu ar fi putut îndeplini condiţiile legale de a-l trimite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE