Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța trimite al doilea portelicopter în apropierea Fâșiei Gaza pentru a ajuta la furnizarea de ajutoare umanitare

Autoritățile franceze au anunțat că vor trimite un al doilea portelicopter în zona de coastă a Fâșia Gaza, cu scopul de da ajuta la furnizarea de ajutor medical persoanelor afectate de bombardamentele efectuate asupra enclavei palestiniene, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Ministerul francez al Apărării a trimis deja portavionul Tonnerre în estul Mării Mediterane în ceea ce președintele Emmanuel Macron a catalogat drept o misiune de sprijin pentru spitalele din Fâșia Gaza. Săptămâna aceasta, Egiptul a început să primească un număr limitat de răniţi care trec frontiera cu Gaza.

Deocamdată, nu este clar care va fi rolul trimiterii navelor în regiune, în condițiile în care acestea sunt prea mici pentru a servi ca spitale de campanie pentru numărul mare de răniţi care vin din Fâșia Gaza.

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a anunțat că portelicopterul Dixmude se îndreaptă către Fâşia Gaza.

"Este echipat pentru a fi transformat într-o navă-spital", a spus Lecornu, pentru postul de radio France Info.

Portelicopterul Tonnerre dispune de aproape 60 de apturi și două săli de operașie, motiv pentru care ar putea fi folosit doar temporar ca sprijin pentru un spital mai mare de pe uscat, a explicat o sursă din Armata franceză, citată de Reuters.

Întrebat cât de practic ar fi să fie transportate persoanele rănite de pe uscat pe mare, Lecornu a dat de înțeles că lucrurile sunt încă în faza de planificare deoarece discuţiile sunt în desfăşurare cu autorităţile egiptene şi israeliene.

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, și-a exprimat speranța că decizia Franței de a trimite nave va încuraja și state să ia măsuri similare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE