Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Sute de pompieri se luptă cu incendiile din Germania și Cehia

Sute de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație din estul Germaniei și din Republica Cehă, în timp ce regiunile turistice și zonele rezidențiale au fost evacuate. Un incendiu masiv de vegetație se răspândea rapid marți în landul Brandenburg din estul Germaniei. Regiunea conține o mulțime de păduri de pini uscat, unde pompierii trebuie să fie deosebit de atenți din cauza vechii muniții din al Doilea Război Mondial care este încă îngropată acolo, conform Euronews.com.

Incendiul nu poate fi controlat

Incendiul de proporții din districtul Elbe-Elster a distrus deja o suprafață de aproximativ 850 de hectare și a continuat să se extindă rapid din cauza rafalelor de vânt care suflă din direcții schimbătoare.

Șapte pompieri au fost răniți, dintre care patru au trebuit să fie tratați la spital pentru inhalare de fum. Niciun locuitor nu a fost rănit, dar o fermă de creștere a porcilor a ars și mai multe animale au murit.

Serviciul de eliminare a munițiilor explozive al statului a desemnat o mică zonă din apropierea satului Rehfeld ca loc unde ar putea fi îngropată muniția veche, a declarat pentru Philipp Haase, adjunctul responsabil cu protecția împotriva incendiilor forestiere. Două elicoptere militare germane de stingere a incendiilor se aflau la fața locului încercând să stingă flăcările din aer, deoarece pompierii nu au fost autorizați să aibă acces în zonă de teamă că muniția ar putea exploda.

Autoritățile au declarat că nu este clar când ar putea fi pus sub control incendiul. Peste 350 de pompieri se luptau cu flăcările, iar aproximativ 300 de persoane din diferite sate au trebuit să fie evacuate.

VEZI GALERIA
7 imagini

Incendiile s-au extins în Cehia

Mai la sud-est, pompierii din mai multe țări și-au unit forțele pentru a lupta împotriva unui incendiu într-un parc național din nordul Republicii Cehe, care s-a extins în landul Saxonia din Germania vecină.

Incendiul din parcul Elveția Boemă a izbucnit duminică și a fost în mare parte stăpânit înainte ca vremea vântoasă să provoace o nouă propagare luni după-amiază și în timpul nopții. Pompierii au declarat că aproximativ 30 de hectare au fost afectate în parc și mai multe peste graniță, în Germania. Nu au fost raportate persoane rănite.

Aproximativ 80 de persoane au fost evacuate din orașul de graniță Hrensko și mai multe din satul Mezna, unde flăcările au distrus sau deteriorat mai multe case, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Lukas Marvan. Zeci de copii germani au fost evacuați dintr-o tabără de vară de pe partea cehă a frontierei și duși înapoi în Germania.

Premierul ceh Petr Fiala și ministrul de interne Vit Rakusan au vizitat marți zona. Rakusan a declarat că aproximativ 400 de pompieri au acționat și că incendiul nu era sub control până marți la prânz.

„Situația este foarte gravă”, a declarat Rakusan, adăugând că mai multe țări vecine au răspuns la apelul de ajutor al Cehiei pentru stingerea incendiilor.

Polonia și Slovacia au declarat că trimit elicoptere, în timp ce Italia a oferit avioane Canadair speciale concepute pentru stingerea incendiilor. Armata germană a anunțat că va trimite patru elicoptere în regiunea de graniță pentru a ajuta la combaterea flăcărilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE