Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii puternice în Grecia. Locuitorii din mai multe sate au fost evacuați de urgență

Publicat de: Euronews

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în sudul Greciei, în preajma sitului arheologic Olimpia Antică. Flăcările s-au extins rapid și asupra caselor din localitățile învecinate. Locuitorii din cel puțin șase sate au fost evacuați de urgență. Din cauza vântului puternic, flăcările se extind rapid, iar intervenția pompierilor este îngreunată. De partea cealaltă a continentului apar imagini de nedescris cu urmările incendiilor de lângă Londra.

Pentru oprirea flăcărilor au fost mobilizați 125 de pompieri și 43 de autospeciale. În zonă mai acționează patru avioane și patru elicoptere. Potrivit pompierilor greci, la nivel național mai sunt șase incendii active, iar pericolul unor noi focare este destul de mare, în condițiile în care, în weekend, temperaturile au depășit nivelul de 41 de grade Celsius.

Distrugerile provocate de incendiile din Londra

Între timp, locuitorii suburbiei londoneze Wennington, puternic afectată de incendiile de săptămâna trecută, revin în localitate. Imaginile par a fi desprinse dintr-o scenă de război. Flăcările au distrus mai multe case. Chiar și pompierii locali recunosc că au avut cea mai aglomerată perioadă de după cel de-al doilea Război Mondial, când a fost bombardat orașul. George Allen, ai cărui părinți și-au pierdut casa în incendiu, s-a întors pentru a vedea dacă mai poate salva ceva. El spune că nu vrea ca părinți lui în vârstă să mai revină și să vadă distrugerile.

„Sper să nu o facă. Nu mi-ar plăcea ca ei să o vadă așa. Cel mai bine e să păstrezi amintirile, nu-i așa?”, spune George.

Conform statisticilor Uniunii Europene de la mijlocul lunii iulie, incendiile din acest an au afectat deja o suprafață de 450 de mii de hectare, față de media de 110 mii hectare, în perioada 2006-2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE