Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu de proporții în Drăgotești, Dolj, 26 de case și anexe au ars. Pompierii au stins flăcările

UPDATE

Potrivit autorităților, incendiul a fost anunțat la 13.35, printr-un apel la 112. La locul intervenției a fost trimis SVSU Drăgotești cu o autospecială cu apă și spumă, dar și 3 autospeciale de la ISU Dolj. Ulterior au fost trimise în sprijin alte 3 autospeciale de la ISU Dolj. S-au deplasat 3 ambulanțe, două de la ISU Dolj și una de la Serviciul de Ambulanță Județean Dolj.

"De asemenea au fost solicitate în sprijin autospeciale de lucru cu apă și spumă de la județele limitrofe. Au fost solicitate efective suplimentare din turele libere de la ISU Dolj pentru înlocuirea efectivelor de la locul intervenției. Comanda intervenției a fost preluată de Locțiitorul comandantului Detașamentului 2 de Pompieri Craiova.

La locul intervenției s-a deplasat și Adjunctul Inspectorului Sef al ISU Dolj (care a preluat comanda intervenției in momentul ajungerii) împreună cu Prefectul județului Dolj. În sprijinul pompierilor doljeni au mai sosit 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă la ISU Olt, o autospecială de lucru cu apă și spumă de la ISU Gorj și o autospecială de lucru cu apă și spumă de la ISU Mehedinți", informează ISU Dolj.

Autoritățile arată că au fost afectate 26 de proprietăți, dintre care 7 case (3 au ars complet, 4 au ars parțial). Au fost și 3 victime - două persoane intoxicate cu fum și una cu o luxație de gleznă. Victima cu luxația de glezna si una dintre persoanele intoxicate cu fum au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Cea de-a treia victimă a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de incendiu este in curs de stabilire.

UPDATE 17.43

"Am intervenit cu 9 autospeciale de stins cu apă și spumă, plus o autospecială a SVSU Drăgotești și 3 ambulanțe ale ISU Dolj. În acest moment, incendiul e lichidat, se lucrează la stingerea focarelor care au mai rămas pe câmpuri. Nu mai există pericol de propagare. Au fost 3 victime, toate sunt în regulă. Până în momentul de față nu au fost probleme deosebite. Au ars 26 de proprietăți. Case și anexe gospodărești. În momentul de față nu se cunoaște cauza incendiului", a declarat Mihai Colteve, locotenent colonel, adjunct șef ISU Dolj.

"A fost un incendiu de proporții. Din informațiile pe care le avem, a pornit de la cimitirul din comună, din sat. Din păcate, vântul a fost puternic, s-a propagat cu viteză mare. Au venit nouă autospeciale din Craiova, două de la Balș, una de la Mehedinți. Am reușit să oprim incendiul. Sunt trei victime intoxicate cu monoxid de carbon, o victimă cu traumatism ușor la piciorul drept.

Sunt în jur de 10 case care au ars, cu tot cu anexe. Cu siguranță (oamenii vor fi despăgubiți - n.red.)", a declarat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

Știre inițială

Un incendiu de proporții a cuprins localitatea Drăgotești, din județul Dolj. Trei persoane s-au intoxicat cu fum și 26 de proprietăți au fost afectate. Una dintre persoane a refuzat sa meargă la spital, iar celelalte două au fost cooperante și au fost transportate în stare conștientă către unitatea medicală.

Sunt 26 de proprietăți afectate de flăcări - livezi, garduri, 3 case arse complet și 4 case afectate parțial.

Potrivit ISU, pompierii lucrează la lichidarea flăcărilor, iar în acest moment nu mai este pericol pentru alte case. La faţa locului au fost trimise 15 autospeciale şi ambulanţe din Dolj, Olt şi Gorj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE